nedelja, 14. februar 2016

Silvia Garcia : Igra z ognjem

Izziv : knjiga, ki sem jo prebrala v enem dnevu (3 točke)
Ocena : 4
Kategorija : ženski roman

Opis : London leta 1801. Po smrti svoje babice, grofice Dustana, so tri sestre, takrat stare 10 let, Alexandra, Jacqueline in Nicole, pobegnile iz krempljev zlobnega strica, lorda Simmonsa. Ta se jih je želel znebiti, saj naj bi prva, ki bo dopolnila triindvajset let, lahko uveljavila pravico do premoženja ... Dvanajst let pozneje se sestre preživljajo z drobnimi tatvinami in nekega dne najstarejša izmed njih, Alex, zahvaljujoč svoji bujni domišljiji, skuje tatinski načrt. Odšle naj bi na ples v maskah v dvorcu lady Whitehill ter tam poiskale najprimernejšo žrtev in jo okradle. Sočasno se na ples odpravlja Damian, razvpiti lord Zmaj, ki se ga vsi bojijo, da bi ljubici svojega brata Adriana predal opravičilo v njegovem imenu ... Alexandra in Damian se srečata in začne se zapeljiva igra z ognjem, med katero Damian postane žrtev ropa, ona pa izgubi dragoceni obesek, ki jima bo spet prekrižal pot, na tej poti pa se bo znašel tudi lord Simmons ...

Mnenje : Knjiga je zelo lahkotna zato sem jo brez težav prebrala v enem dnevu (idejo sem dobila pri enem od deklet, ki prav tako sodeluje v izzivu  :) ). Knjiga vsebuje vse, sovraštvo, prevare, ljubezen, erotiko, zaplete, pretepe,... Knjigo nisem ocenila s 5. točkami, ker je premalo zahtevna, saj ni potrebno nič razmišljati kdo je kdo, kdo je s kom, kaj bo na koncu. Glavne osebe so simpatične, seveda nastopa tudi zloben stric.
Ni pa mi všeč način postavljanja poglavij. Vedno sem mislila, da so poglavja zato, da se nadaljuje zgodba npr. na drugem koncu, pri drugih ljudeh, čez nekaj časa. Tukaj pa ni tako, poglavja so kar nametana, v poglavjih se dogajajo stvari na različnih koncih, so te stvari ločene z malo večjim razmakom, ki pa ni tako razviden, saj je knjiga že tako napisana z velikimi razmaki. Potem pa sledi novo poglavje, ki se nadaljuje tam, kjer se je prejšnje zaključilo. Verjetno sem samo jaz občutljiva kako morajo biti stvari urejene :) . Ne vem pa kako je napisana knjiga v originalu, lahko da je bolje urejena.

Vsekakor priporočam knjigo tudi ostalim.

1 komentar: