Najprej sem iz fondanta - sladkorne mase, naredila čebelice, ki lahko počakajo dlje časa tudi v hladilniku v zaprti posodi, da se ne navzamejo vseh vonjav iz hladilnika. Fondant med seboj zlepim s pomočjo masla ali margarine.
Naredila sem tortico z ribičem, ki pa ni za pojest, saj je plastičen. Okus te torte je nutela z banano. Okrašena pa je s kremo iz margarine in sladkorja ter dodatkom jedilnih barv.
Čebelnjak s čebelicami, osebni mi ni najbolj všeč kako je vse izpadlo, ampak so čebelice zelo polepšale torto. Barve v tubicah so zelo prozorne in zato ni ratalo tako, kot sem si zamislila. Ta torta je namazana s smetano in domačimi letošnjimi višnjami.
In še zadnja čebelica oz. matica. Torta je namazana s smetano in maskarponejem ter obložena z ananasom. Krema se je bolj težko mazala, verjetno je bilo premalo smetane, tudi ob rezanju je malo razpadala, ampak se ni nihče pritoževal, vsi so vse pojedli :-)
Ni komentarjev:
Objavite komentar