ponedeljek, 31. julij 2017

Indijski piščančji curry in čapatiji


Indijski piščančji curry



SESTAVINE
  • 6 piščančjih beder
  • 3 manjše čebule
  • 3 stroki česna
  • malo paradižnikov (majhnih okroglih iz vrta)
  • olje
  • 1 žlička kajenskega popra
  • 0,5 žličke soli
  • a žlička mletega ingverja
  • 1 žlička kurkume
  • 2 žlički currya v prahu
  • 3 krompirji
  • 1 liter jušne osnove 
  • 1 dl kokosovega mleka


Čebulo in česen olupimo. Čebulo razrežemo na manjše koščke, česen pa na drobno nasekljamo. Krompir olupimo, operemo in zrežemo na manjše koščke. Tudi paradižnike operemo in zrežemo na manjše koščke. Operemo piščančje meso in ga osušimo s papirnato brisačo.

Na kuhalnik pristavimo lonec, v katerem segrejemo olje. Na njem na manjšem ognju prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo paradižnik, česen in vse začimbe (kajenski poprer, sol, ingver, kurkumo, curry v prahu). Vse skupaj dobro premešamo in kuhamo na zmernem ognju od 5 do 10 minut, vmes večkrat premešamo. Nato v lonec dodamo piščančja bedra in krompir ter med mešanjem pražimo še 5 minut.

Jušno osnovo naredimo tako, da zavremo 1 liter vode in dodamo 2 goveji kocki. V lonec prilijemo jušno osnovo, nato lonec pokrijemo in curry kuhamo na zmernem ognju približno 20 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo. Po dvajsetih minutah v curry vmešamo še kokosovo mleko. Kuhamo še koliko časa, da se tekočina nekoliko zgosti, nato pa lonec odstavimo.

Curry serviramo s čapati.

Nasvet: če niste ljubitelj pekoče hrane, raje ne dodajajte kajenskega popra, curry je kar precej pekoč po zgornjem receptu, ampak dober za prste polizat.

prirejeno po: Okusno.je 


Čapati


SESTAVINE:
  • 250 g polnozrnate pirine moke
  • 150 ml tople vode
  • 1 žličko soli
  • 2-3 žlice olja

Pripravimo testo tako, da v skledi zmešamo vse sestavine in jih gnetemo tako dolgo, da dobimo lepo mehko testo. Testo nato pokrijemo z mokro krpo in ga pustimo počivati vsaj pol ure.

Testo nato razdelimo v majhne kroglice, velikost odvisna od tega kako velike čapatije želimo. Vsako kroglico posebej zvaljamo na tanko, da ne bodo čapatiji trdi in gumijasti.

Čapatije pečemo v ponvi, kar brez olja. Damo jih na vročo ponev, pustimo da se na eni strani naredijo rjavi madeži in da na testu ni več vlažnih delov, potem obrnemo in spečemo še na drugi strani.
Čapatiji se med peko tudi malo napihnejo.

Čapatije uporabimo kot prilogo k curryju.

Nasvet: Čapatije je bolje valjati sproti. Če jih narediš prej in čakajo, da jih spečeš, se zelo navlažijo in ne gredo radi od površine na kateri smo jih valjali, se trgajo in razvlečejo.....preverjeno :-) 


Ni komentarjev:

Objavite komentar