Še nekaj čokoladnega...fejk saher torta...res vrhunska. Tudi to sem že večkrat naredila in spet je ni ;-)
Za testo potrebujemo:
- 175 g temne čokolade
- 5 jajc
- 175 g sladkorja v prahu
Čokolado stopimo nad vodno kopeljo. Ločimo rumenjake in beljake. V rumenjake vmešamo sladkor v prahu. Iz beljakov pa naredimo sneg. Ko se stopljena čokolada malo ohladi, jo vmešamo v rumenjake in sladkor. Na koncu pa dodamo še beljake.
Vso zmes vlijemo v okrogel model za torte, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem ali namazali z margarino za peko. Torto pečemo v segreti pečici na 175 stopinj približno 20 minut oz. preverimo če se biskvit še trese, torta še ni pečena ali pa preverimo z nožem.
Ko je torta pečena, počakamo, da se ohladi.
Za premaz potrebujemo:
- domačo marmelado ... moja je bila slivova
- čokoladno kremo - zmešamo v enakem razmerju stopljeno temno čokolado s sladko stepeno smetano
Predno premažemo torto, pustimo čokoladno kremo, da se malo strdi. Nato torto najprej premažemo z marmelado, nato pa še s čokoladno kremo.
Veselo sladkanje :-)
Ni komentarjev:
Objavite komentar