nedelja, 3. maj 2015

Čokoladna torta brez moke


Še nekaj čokoladnega...fejk saher torta...res vrhunska. Tudi to sem že večkrat naredila in spet je ni ;-)

Za testo potrebujemo:
- 175 g temne čokolade
- 5 jajc
- 175 g sladkorja v prahu

Čokolado stopimo nad vodno kopeljo. Ločimo rumenjake in beljake. V rumenjake vmešamo sladkor v prahu. Iz beljakov pa naredimo sneg. Ko se stopljena čokolada malo ohladi, jo vmešamo v rumenjake in sladkor. Na koncu pa dodamo še beljake. 

Vso zmes vlijemo v okrogel model za torte, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem ali namazali z margarino za peko.  Torto pečemo v segreti pečici na 175 stopinj približno 20 minut oz. preverimo če se biskvit še trese, torta še ni pečena ali pa preverimo z nožem.

Ko je torta pečena, počakamo, da se ohladi.

Za premaz potrebujemo:
- domačo marmelado ... moja je bila slivova
- čokoladno kremo - zmešamo v enakem razmerju stopljeno temno čokolado s sladko stepeno smetano

Predno premažemo torto, pustimo čokoladno kremo, da se malo strdi. Nato torto najprej premažemo z marmelado, nato pa še s čokoladno kremo.

Veselo sladkanje :-)

Ni komentarjev:

Objavite komentar