Letošnje leto je kar precej bogato s sadjem, toliko ga je, da ga sproti ne moremo pojesti ali porabiti, zato ga je potrebno spraviti za kasnejše čase - ozimnico :-) večino sadja sem vložila, nekaj pa ga gre tudi v zamrzovalnik, kasneje bomo iz njega skuhali sok ali pa ga zavreli in z njem prelili mrzel sladoled.
Letos sem na spodaj opisan način vložila:
Letos sem na spodaj opisan način vložila:
- bele češnje
- višnje (najboljše za v torto)
- breskve
- hruške
- rdeč ribez
Vlaganje sadja je čisto preprosto. Sadje operemo, olupimo, če je to potrebno in razrežemo na poljubne koščke, če je to potrebno.
Sadje damo v kozarce, ne čisto do vrha.
V vsak kozarec dodamo žlico sladkorja, lahko tudi več ali manj. Za ribez sem dodala kar dve žlici. Nato v kozarce natočimo vodo, voda naj ne sega čisto do vrha, ampak je dobro, da je sadje pokrito.
Kozarce nato tesno zapremo.
Kozarce bomo dali v pečico, da so bodo segreli in tako dosegli, da bo sadje še dolgo obstojno. Na pekač položimo cunjo, na cunjo zložimo kozarce in vse skupaj postavimo v pečico, lahko najprej damo pekač v pečico in nato na pekač zlagamo kozarce. Ko so vsi kozarci na pekaču v pečici, v pekač zlijemo vodo, voda naj prekrije celoten pekač in naj je ne bo preveč, saj bo med segrevanjem zavrela in lahko pobegne iz pekača.
Nato pečico zapremo in nastavimo na 175 stopinj in pustimo v pečici 45 minut. Jaz pustim kozarce tudi potem v pečici, da se ohladijo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar