Nadev:
- cela glava domačega kislega zelja
- mleto meso
- surov riž
- čebula
- česen
- sol, poper, začinka
Zelnato glavo razdelimo na liste in pazimo, da se ne strgajo. V posodi pripravimo nadev, prepražimo čebulo in česen, dodamo meso in začinimo. Nadevamo liste in pazimo, da nam nadev ne bo pobegnil.
Omaka:
- 4 velike žlice svinjske masti
- 6 velikih čebul
- 6 strokov česnja
- 6 žlic moke
- 2 žlici sladke paprike
- ščepec kajenskega popra
- 3 lovorjeve liste
- ščepec popra
- žlička mlete kumine
- žlička majarona
- 1 kg kislega zelja
- nekaj suhega mesa
V kotlu na masti prepražimo čebulo, kasneje dodamo česen. Ko čebula postekleni, dodamo moko, rdečo papriko, ter vse ostale začimbe, malo pustimo da se praži nato zalijemo s cca. 2 litri vode ter mešamo, da se ne naredijo grudice.
Na omako naložimo polovico kislega zelja, nanj polagamo sarmice, ko zložimo vse sarme nanje položimo še na kose narezano suho meso. Na vse skupaj položimo še preostanek kislega zelja in zalijemo s toliko vode, da bodo vse sestavine v kotlu pokrite z vodo.
Na omako naložimo polovico kislega zelja, nanj polagamo sarmice, ko zložimo vse sarme nanje položimo še na kose narezano suho meso. Na vse skupaj položimo še preostanek kislega zelja in zalijemo s toliko vode, da bodo vse sestavine v kotlu pokrite z vodo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar