petek, 19. januar 2024

Trikotniki z oreščki

 


KRHKO TESTO:

  • 230 g navadne moke
  • 1 Dr. Oetker pecilni prašek
  • 100 g presejanega sladkorja v prahu
  • 1 Dr. Oetker Burbonski vaniljev sladkor
  • 1 jajce
  • 1 žlica vode
  • 100 g mehkega masla
Zmešamo moko s pecilnim praškom in ju presejemo v posodo za mešanje. Dodamo preostale sestavine eno za drugo in z kuhinjskim robotom (kavelj za testo) zgnetemo testo. Zavijemo v folijo in damo v hladilnik za cca. 30 minut.

Testo vzamemo iz hladilnika in ga na na kratko pregnetemo. Na pomokani delovni površini razvaljamo testo v pravokotnik (30 x 35 cm). Testo damo na pekač obložen s peki papirjem.

PRELIV:
  • 150 g mehkega masla
  • 150 g sladkorja
  • 2  Dr. Oetker vanilin sladkorja
  • 3 žlice vode
  • 200 g praženih, naribanih lešnikov
  • 100 g praženih, sesekljanih mandljev 
  • 3 žlice borovničeve marmelade
Za preliv med mešanjem segrejemo maslo s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem in vodo. Vmešamo oreščke. Odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladi (približno 10 minut).

Testo namažemo z marmelado in po vrhu enakomerno porazdelimo preliv.

Pladenj damo na sredino predhodno segrete pečice.

Čas peke: približno 25 minut.
Zgornji in spodnji grelec: 180 °C
Vroči zrak: 160 °C

Ohlajeno pecivo narežemo na kvadrate (5 x 5 cm) in diagonalno razpolovimo, da dobimo trikotnike.

ČOKOLADNI OBLIV:
  • 200 g Dr. Oetker kakavova glazura za torte

Vogale trikotnikov ali pa le dva vogala, pomočimo v čokolado in pecivo odlagamo na peki papir, da se čokolada strdi.




Recept sem dobila v adventnem koledarju Dr. Oetker, ko sem prejela čokoladno glazuro:







Ni komentarjev:

Objavite komentar