nedelja, 21. januar 2024

Speculaas cheescake - Adventni koledar #2




PIŠKOTNA PLAST:
  • 250 g speculaas piškotov
  • 100 g stopljenega masla
Približno 30 g piškotov prihranimo za okrasitev. Preostale piškote zdrobimo in zmešamo s stopljenim maslom. Zmes damo v pekač (26 cm Ø), ki smo ga na dnu obložili s papirjem za peko. Enakomerno porazdelimo maso in jo malo potlačimo z žlico. Masa naj v modelu na hladnem počiva cca 20 minut.

KREMA:
  • 400 g kremnega sira (Philadelphia)
  • 500 g skute
  • 3 paketi Dr. Oetker Kremfix
  • 100 g presejanega sladkorja v prahu
  • 1 paket Dr. Oetker vanilin sladkor
  • 1 paket Dr. Oetker Finesse Naribana limonina lupina
Sestavine damo v posodo za mešanje in z ročnim mešalnikom zmešamo do gladkega. Kremo namažemo na piškotno plast in jo zgladimo. Pecivo damo v hladilnik za vsaj 2 uri.

OKRAS:
  • približno 50 g Dr. Oetker Couverture Fix Dark

Kuverturo na hitro stopimo nad vodno paro (vodna kopel), jo damo v desertno vrečko in dekorativno polijemo po cheesecakeu. Cheesecake potresemo s preostalimi speculaas piškoti, ki smo jih zdrobili in pecivo ohladimo do serviranja.










Ni komentarjev:

Objavite komentar