Testo:
150 g moke
100 g margarine
50 g sladkorja v prahu
1 kavna žlička pecilnega praška
Iz vseh navedenih sestavin zamesimo krhko testo. Zavijemo ga v plastično folijo in damo za nekaj časa v hladilnik. Potem testo razvaljamo na debelino približno 3 mm, z njim obložimo model (jaz kar kvadratnega, da dobim majhne koščke, v originalu je okrogel model za pite), dno večkrat prebodemo z vilicami in podlago pečemo 10 minut na 180 stopinj C.
Pomarančna krema:
250 ml pomarančnega soka
nastrgana lupina 1 pomaranče
120 g sladkorja
1 vaniljev sladkor
2 rumenjaka
30 g škroba
100 ml sladke smetane
30 ml ruma (v originalu je pomarančni liker)
Pomarančni sok zavremo z vaniljevim sladkorjem. Rumenjake in pomarančni liker pomešamo z mešanico sladkorja in škroba. Dodamo nastrgano pomarančno lupino in sladko smetano, premešamo in prilijemo vreli pomarančni sok. Vse skupaj dobro premešamo in kremo kuhamo, da vre 3 minute. Še vročo vlijemo v napol pečeno podlago iz testa, jo lepo poravnamo in pito pečemo še 20 minut na 180 stopinj C.
Čokoladni obliv:
100 ml sladke smetane
200 g jedilne čokolade
Sladko smetano zavremo in prilijemo jedilni čokoladi. Mešamo, da se vsa čokolada stopi, po potrebi lahko še malo segrejemo. Čokoladni obliv prelijemo po ohlajeni piti in damo za vsaj dve uri v hladilnik. Potem pito narežemo na poljubne kose.
Ni komentarjev:
Objavite komentar