TESTO:
- 0,5 kg moke
- 7 dag masla
- 7 dag sladkorja
- 4 rumenjake
- 2 dl mleka
- 3 dag kvasa
- sol
- rum
- limonina lupinica
Naredimo vzhajani kvas, v posodico nalijemo malo mleka
in dodamo malo sladkorja, v to nadrobimo še kvas in zmešamo ter malo segrejemo. V moko
naredimo luknjico, vanjo damo vzhajan kvas
in malo počakamo. V posebni posodi zmešamo rumenjake, sladkor, rum, mleko in
limonino lupinico in sol. Vse dobro zmešamo. Počasi dodajamo kvasu in mešamo.
Dobro pregnetemo testo, če je premalo moke, jo počasi dodajamo, toda testo mora
biti rahlo in prožno, ne pretrdo. Pustimo vzhajati 1 uro in nato še enkrat
pregnetemo in pustimo še enkrat vzhajati.
NADEV:
- 6-8 dag margarine
- 4 dag drobtin
- 150 ml goste kisle smetane
- 1 rumenjak
- 6 dag sladkorja
- 4 večji šopki sesekljanega pehtrana
V kozico damo maslo, na njem prepražimo drobtine in ohladimo. Ohlajenemu primešamo smetano, sladkor in rumenjake. Testo na pomokani deski razvaljamo za prst debelo. Nadev namažemo po razvaljanem testu in ga potresemo z debelo sesekljanim pehtranom.
Pečemo na 170 - 180 stopinj Celzija približno 50 minut.
Ni komentarjev:
Objavite komentar