BISKVIT:
- 5 jajc
- 250 g moke
- 200 g sladkorja
- 1 dl olja
- 1 dl vode
- pecilni prašek
Jajca,
sladkor, vodo in olje zmešamo, dodamo oko s pecilnim praškom in pečemo na 180 stopinj približno 30 minut. Pečen biskvit ohladimo in zdrobimo na čim manjše koščke.
MASA ZA LIZIKE:
- 250 g marcarponeja
- mleko
Zdrobljenemu
biskvitu primešamo mascarpone in mlekom (cca. 1 dl). Masa mora biti ravno
prav »pacasta«, da se lepo oblikujejo kroglice, zato liker dodajamo postopoma. Namesto mleka lahko za odrasle lizike uporabimo tudi rum, lahko dodamo kakav, lahko bi jim dodali tudi različne sirupe.
Narejene
kroglice postavimo v hladilnik, lahko pa tudi za nekaj časa v hladilno skrinjo,
da se strdijo.
OSTALE POTREBŠČINE:
- palčke za lizike / ražnjiče
- belo čokolado
- mlečno čokolado
- temno čokolado
- sladkorne perle
Stopimo čokolado in pripravimo stojalo, kamor bomo cake popse odlagali, jaz imam prav plastično stojalo, ki je točno temu namenjeno, lepo pa stojijo tudi v kozarčkih. Vsako palčko nato najprej pomočimo v čokolado
(pol centimetra), nato jo zapičimo v kroglico. Kroglico nato pomočimo v
stopljeno čokolado, nato pa s palčko potolčemo po robu kozarca, da odvečna
čokolada odteče.
Nato jo posujemo z različnimi sladkimi okraski, lahko
počakamo, da se čokolada strdi in jo nato okrasimo s čokolado druge barve.
Narejene
damo na stojalo ali v kozarčke in pustimo na hladnem, da se čokolada strdi.
Glede na to, da je bil tvoj prejšnji recept za kolač z jabolki tako fantastičen, je tudi tale že sprintan in v mapi in v prihodnjem počitniškem tednu ga z dekletoma gotovo preizkusimo.
OdgovoriIzbrišiHvala in lep pozdrav
O super, upam da vam bo všeč, malo še improvizirajte z okusi (da ratajo bolj pacaste, sem razmišljala, da bi lahko dodala sirup ali kakšen domač sok, pa se barvo bi lahko s tem dobila, bi bile rdeče znotraj) ali pa dodate čokoladne kapljice v samo maso, v tediju pa imajo sladkorne oči, pa sem jih pozabila kupit, da bi jih jaz dodala na lizike in malo drugače okrasila.
OdgovoriIzbriši