torek, 14. februar 2017

Cake pops


BISKVIT:

  • 5 jajc
  • 250 g moke
  • 200 g sladkorja
  • 1 dl olja
  • 1 dl vode
  • pecilni prašek

Jajca, sladkor, vodo in olje zmešamo, dodamo oko s pecilnim praškom in pečemo na 180 stopinj približno 30 minut. Pečen biskvit ohladimo in zdrobimo na čim manjše koščke.

MASA ZA LIZIKE:
  • 250 g marcarponeja
  • mleko

Zdrobljenemu biskvitu primešamo mascarpone in mlekom (cca. 1 dl). Masa mora biti ravno prav »pacasta«, da se lepo oblikujejo kroglice, zato liker dodajamo postopoma. Namesto mleka lahko za odrasle lizike uporabimo tudi rum, lahko dodamo kakav, lahko bi jim dodali tudi različne sirupe.
Narejene kroglice postavimo v hladilnik, lahko pa tudi za nekaj časa v hladilno skrinjo, da se strdijo.

OSTALE POTREBŠČINE:
  • palčke za lizike / ražnjiče
  • belo čokolado
  • mlečno čokolado
  • temno čokolado
  • sladkorne perle

Stopimo čokolado in pripravimo stojalo, kamor bomo cake popse odlagali, jaz imam prav plastično stojalo, ki je točno temu namenjeno, lepo pa stojijo tudi v kozarčkih. Vsako palčko nato najprej pomočimo v čokolado (pol centimetra), nato jo zapičimo v kroglico. Kroglico nato pomočimo v stopljeno čokolado, nato pa s palčko potolčemo po robu kozarca, da odvečna čokolada odteče. 
Nato jo posujemo z različnimi sladkimi okraski, lahko počakamo, da se čokolada strdi in jo nato okrasimo s čokolado druge barve.
Narejene damo na stojalo ali v kozarčke in pustimo na hladnem, da se čokolada strdi.

2 komentarja:

  1. Glede na to, da je bil tvoj prejšnji recept za kolač z jabolki tako fantastičen, je tudi tale že sprintan in v mapi in v prihodnjem počitniškem tednu ga z dekletoma gotovo preizkusimo.
    Hvala in lep pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  2. O super, upam da vam bo všeč, malo še improvizirajte z okusi (da ratajo bolj pacaste, sem razmišljala, da bi lahko dodala sirup ali kakšen domač sok, pa se barvo bi lahko s tem dobila, bi bile rdeče znotraj) ali pa dodate čokoladne kapljice v samo maso, v tediju pa imajo sladkorne oči, pa sem jih pozabila kupit, da bi jih jaz dodala na lizike in malo drugače okrasila.

    OdgovoriIzbriši