sobota, 4. februar 2017

Soba v hotelu Finbar : Maeve Bincy, Clare Boylan, Emma Donoghue, Anne Haverty, Eilis Ni Dhuibhne, Kate O'Riordan in Deirdre Purcell

knjiga, ki jo je napisalo več avtorjev


Ocena: 4
Kategorija: humoristična kratka proza

Opis: Sedem irskih avtoric, sedem kratkih zgodb, povezanih v dogajanje v hotelu Finbar. Za vrati prve sobe skuša Sarah brezmadežno zanositi z možem najboljše prijateljice, za drugimi se modna oblikovalka sreča s prismojenim očetom. Za tretjimi se Ronnie, ki bo čez en teden postala nevesta, sreča s svojim bivšim. V sobi št. 104 izvaja eksperiment radoživa redovnica, za sosednjimi vrati pa se srečata mati in davno izgubljeni sin. V sobi 106 se razkrije moževo skrivno življenje, v predsedniškem apartmaju pa nekdaj slavna igralka v spremstvu pravega tigra lovi filmsko vlogo. Knjiga, ki vam bo prav gotovo pričarala nasmeh na obraz.

Mnenje: Knjiga je zanimiva in zabavna. Moti me le slog pisanja, saj se osebe zelo malo pogovarjajo in so le cele strani besedila, takšne knjige pa zelo težko berem. Ta knjiga je tudi ena tistih, ko ti misli ne smejo niti za sekundo pobegniti stran, ker potem ne veš o čem se gre. 
Vsi glavni junaki so si zelo različni, v večini zgodb je tudi erotična vsebina, je pa zanimivo, ker se vse zgodbo srečno končajo in ko to ugotoviš, komaj čakaš kako se bodo stvari rešile.
Najbolj se mi je vtisnila v spomin prva zgodba, ko želi dekle brezmadežno zanositi :-) Prijateljica ji zrihta svojega fanta, da ji bo napolnil lonček, katerega vsebino si bo s pipeto stisnila v nožnico...zabavno. Prvič mu uspe a dekle vse to polije po hotelski preprogi. Drugič pa ima on problem, ker je malo preveč popil...in kar sami preberite, če vas zanima kako se zgodba konča. 
Zadnja zgodba pa mi je najmanj zanimiva, zanimivo mi je le to, ko opisuje kako gospa sreča in opazi vse ljudi, ki so opisani že v prejšnjih zgodbah.

Ni komentarjev:

Objavite komentar