ponedeljek, 5. junij 2017

Poletje v Mali obalni pekarni : Jenny Colgan

zgodba se dogaja na morju

Ocena: 4
Kategorija: ljubezenski roman

Opis: V cornwallsko mestece Mount Polbearne je prišlo poletje in Polly Waterford je presrečna. Ker je zaljubljena: zaljubljena v prelepo obmorsko mestece, kjer stanuje, zaljubljena v vodenje pekarne na Obalni ulici in zaljubljena v svojega fanta Huckla.
Vendar je v nežnem poletnem vetriču, ki pihlja skozi mestece, pridih nelagodja. Selina, ki je nedavno ovdovela, upa, da bo selitev na Mount Polbearne ublažila njeno žalost, toda Polly ima skrivnost, ki bi lahko uničila prijateljičin krhki mir. Huckle se mora spet spoprijeti z odgovornostmi, za katere je mislil, da se jih je rešil, in Polly se vse teže sprijazni z njegovo vse daljšo odsotnostjo. 
Polly seje moko, gnete testo in peče kruh, vendar nič ne more umiriti viharja, za katerega ve, da se bliža: bo Polly izgubila vse, kar ima rada?


Mnenje: Knjiga je super, ni si zaslužila ocene 5, ker je preprosta in že na začetku vemo kakšen bo konec, lahkotna knjiga za poletno branje in verjetno bom prebrala še kakšno knjigo te pisateljice. 
Zgodba se dogaja v majhnem morskem mestu, najbolj mi je bil pri srcu Pollyin hišni ljubljenček, ptica mormonček, žal je bilo nekaj neprijetnosti z njim in ga je morala dati v živalski rezervat, zanjo je hodil kot kužek. Med branjem me je zanimalo kakšna ptica je to in končno sem si vzela čas in pobrskala, tudi vam prilagam sliko. Glavna oseba Polly je zabavna, ve kaj želi in to je peka kruha na vse mogoče načine. V knjigi so na koncu napisani tudi njeni recepti, vendar mi še ni uspelo, da bi kakšnega preizkusila. 
Najbolj pa mi je bilo všeč, kje je živela in sicer v svetilniku, če bi imela možnost bi tudi jaz živela na takem lepem kraju in zanimivi stavbi. Polly se je le kdaj pa kdaj pritožila nad tem, da je vsaka soba v svojem nadstropju, če je slučajno kaj pozabila v zgornjem nadstropju, je bilo potrebno ponovno prehoditi kar nekaj stopnic. 
V zgodbi je tudi nekaj ljubezenskih težav in prigod. Pojavi se tudi nesramen lastnik hiše v kateri ima Polly pekarno, kar zgodbo vsekakor zaplete. Zato mora zapustiti to delovno mesto, ampak se Polly znajde in kupi kombi v katerem prodaja kruh ob morju. Na koncu imajo tudi zelo hudo nevihto, ampak se vse lepo in prav reši.

2 komentarja:

  1. Sem začela z branjem tele, ampak sem si hitro premislila in raje v roke prijela prvi del. Kljub temu, da sedaj vem kako se bo vse razpletlo verjamem, da bo dobra :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala za informacijo, da je tudi prvi del. Knjigo sem prebrala zaradi bralnega izziva, ker so jo tudi druge bralke objavile kot knjigo, ki se dogaja na morju. Zdaj bom morala pa še prvi del prebral, ker je bila ta preprosta in zanimiva. :-)

    OdgovoriIzbriši