nedelja, 2. julij 2017

Rafaello in Rum kroglice



Rafaello

Sestavine:
·      2 dl vode
·      250 g masla
·      300 g sladkorja v prahu
·      200 – 300 g kokosove moke
·      400 g mleka v prahu
·      oluščeni mandeljni  za nadev
·      kokosova moka za posip

Vodom, maslo in sladkor v prahu zavremo, odstavimo in primešamo  400g mleka v prahu ter 200 – 300 g kokosove moke. To maso damo za pol ure v hladilnik. Oblikujemo kroglice, v sredino vsake damo mandelj, ter povaljamo v kokosovi moki.


Rum kroglice

Sestavine:
·         400 g albert keksov
·         150 g sladkorja
·         150 g margarine
·         1 dl mleka
·         2 žlici čokolade v prahu
·         rum

Albert kekse zmeljemo in dodamo vse ostale sestavine, dobro premešamo in za 1 uro postavimo v hladilnik. Potem oblikujemo kroglice in jih povaljamo v kokosovi moki.  Kroglice damo za nekaj ur v hladilnik in nato ponudimo.



Moja domišljija ne pozna meja, servirni pladenj je malo drugačen kot ponavadi.


Ni komentarjev:

Objavite komentar