Rafaello
Sestavine:
·
2 dl vode
·
250 g masla
·
300 g sladkorja v prahu
·
200 – 300 g kokosove moke
·
400 g mleka v prahu
·
oluščeni mandeljni za nadev
·
kokosova moka za posip
Vodom, maslo in sladkor v prahu zavremo, odstavimo in primešamo 400g mleka v prahu ter 200 – 300 g kokosove
moke. To maso damo za pol ure v hladilnik. Oblikujemo kroglice, v sredino vsake
damo mandelj, ter povaljamo v kokosovi moki.
Rum kroglice
Sestavine:
·
400 g albert keksov
·
150 g sladkorja
·
150 g margarine
·
1 dl mleka
·
2 žlici čokolade v prahu
·
rum
Albert kekse zmeljemo in dodamo
vse ostale sestavine, dobro premešamo in za 1 uro postavimo v hladilnik. Potem
oblikujemo kroglice in jih povaljamo v kokosovi moki. Kroglice damo za nekaj ur v hladilnik in nato
ponudimo.
Moja domišljija ne pozna meja, servirni pladenj je malo drugačen kot ponavadi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar