ponedeljek, 4. september 2017

NOČNI CIRKUS : Erin Morgenstern

knjiga, kjer ima glavni junak super moči

Ocena: 3
Kategorija: ženski fantazijski roman

Opis: Celia je hči svetovno znanega čarodeja Prospera in živi v New Yorku. Marca njegov učitelj v rani mladosti vzame iz sirotišnice v Londonu. Oba imata na prstancu brazgotino. Oba se vse življenje učita iluzionističnih spretnosti. In oba se sprašujeta, kaj ju čaka v nejasni prihodnosti. Učitelja jima vseskozi govorita, da naj se čim bolj pripravita na veliki izziv, v katerem se bosta pomerila. Na to, kdaj bo prišlo do njega, kje se bo zgodil in kako dolgo bo trajal, pa ne dobita jasnega odgovora. Vse dokler se Celia ne prijavi na avdicijo za iluzioniste v nenavadnem cirkusu Le Cirque des Rêves, ki ga skušata vzpostaviti Chandresh Lefèvre in njegov pomočnik Marco.

Mnenje: Celia je glavna oseba, ki ima nadnaravne moči, zna čarati na vse različne načine, spremeni barvo svoje obleke, popravi stvari le z mislimi, večkrat jo pri učenju oče poškoduje, da se nauči pozdraviti in zaceliti poškodovane kosti. Tudi drugi nastopajoči imajo nadnaravne moči, saj vi nastopajo v cirkusi, kjer ne nastopajo klovni, živali ali navadni akrobati. Cirkus deluje le ponoči, v njem pa je veliko šotorov in v večini so predstavljene nenavadne stvari, v enem so oblaki po katerih lahko plezaš ali skačeš po njih. 
Knjiga mi je všeč, ker je ravno prav domišljijska in ker so stvari zelo lepo opisane, da si jih enostavno lahko predstavljaš. Knjiga je tudi zabavna in lahkotna za branje. Vendar me ni najbolj prepričala, še zdaj ne vem kaj je poanta izziva med Marcom in Celio, predstavljala sem bi malo več akcije pri izzivu in da se bosta dejansko kaj bojevala z močmi....in seveda potem njuna ljubezen zmaga :-/ Tudi težko je bilo branje, ker skače iz sedanjosti v prihodnost, saj so datumi na vrhu vsakega poglavja, vendar sem morala vsakič pogledati v katerem času je bilo napisano trenutno poglavje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar