petek, 3. november 2017

Gobova juha iz kotla


Sestavine:
  • 5 srednje velikih čebul
  • 1 cel česen
  • 2 pesti peteršilja
  • mešanica olivnega in sončničnega olja
  • 700 g jurčkov
  • 1 jedilna žlica moke
  • 3 l vode
  • 3 južne kocke
  • 1 žlica domače začinke
  • 6 srednje velikih krompirev
  • 3 vejice šatraja
  • 3 žlice kisle smetane
  • 3 žlice sladke smetane za stepanja
  • 1/2 gobove juhe v vrečki
  • drobnjak

Na olju prepražimo čebulo. Dodamo česen, peteršilj in gobe. To dušimo cca. 15 minut, nato dodamo žlico moke in zalijemo s toplo vodo. Dodamo jušne kocke, žlico začinke ter šetraj....vse skupaj pustimo da se kuha. Dodamo še krompir, polovico jih naribamo polovico pa razrežemo na manjše kocke. Pustimo, da se kuha približno 1 uro.

Nato zmešamo kislo smetano in sladko smetano in ju dodamo v juho. Pustimo nekaj minut in nato dodamo še polovico gobove juhe v vrečki. Juho kuhamo še 10-15 minut, po okusu jo še dosolimo in dodamo drobnjak. 

Nato jo postrežemo...Dober tek!


Ni komentarjev:

Objavite komentar