sobota, 30. december 2017

Pehtranovi razpokančki


Sestavine: 

  • 120 g masla
  • 150 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 280 g moke
  • 1 zvrhana žlička pecilnega praška
  • 2 žlici limoninega soka
  • 2 žlici suhega pehtrana
  • sladkor v prahu za povaljanje kroglic


Maslo in sladkor penasto vmešamo ter jima dodamo jajce. Vse suhe sestavine pomešamo med sabo in jih vmešamo k masleni masi. Maso za razpokančke postavimo za 20 min v hladilnik.

Ko se masa spočije, iz nje naredimo kroglice, vsako povaljamo v sladkorju v prahu in jo položimo na pekač, ki je obložen s papirjem za peko. Ko naredimo vse kroglice, jih damo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 180 stopinj Celzija, pečemo jih 8-10 minut.

Recept  uporabljen po midvakuhava

Ni komentarjev:

Objavite komentar