sreda, 15. avgust 2018

Makovo pecivo z jabolki in čokoladnim prelivom


Sestavine:

  • 3 jajca
  • 1 jogurtov lonček sladkorja
  • 1 vrečka vanilij sladkorja
  • 1 jogurtov lonček olja
  • 1,5 jogurtovega lončka mleka
  • 2 jogurtova lončka moke
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 2 jogurtova lončka mletega maka
  • 2-3 jabolka
  • 150 g jedilne čokolade
  • 100 g masla
Jabolka narežemo in olupimo ter naribamo. V skledo presejemo moko in jo zmešamo s pecilnim praškom.

Jajca penasto umešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Med mešanjem dodajamo preostale sestavine, razen jabolk. Jabolka dodamo čisto na koncu, v testo jih ročno vmešamo s pomočjo lopatke.

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Manjši pekač obložimo s peki papirjem, vanj vlijemo testo in ga z lopatko enakomerno razporedimo po njem. Biskvit pečemo v ogreti pečici 30 do 40 minut. Pečen je, ko se po vrhu lepo zlato obarva, na nožu, ki ga zapičimo v testo, pa ni nobeni h ostankov, ko ga izvlečemo.

Pekač odstranimo iz pečice in pustimo, da se pečen biskvit ohladi. Medtem nas soparo stopimo na koščke narezano maslo in čokolado. Stopljeni sestavini nežno premešamo, da dobimo gladko zmes, ki jo polijemo po pečenem biskvitu. Tako pripravljeno pecivo postavimo na hladno in počakamo, da se čokolada strdi. Na koncu ga narežemo na kocke.


Vir: okusno.je


Ni komentarjev:

Objava komentarja