ponedeljek, 05. junij 2017

HARRY POTTER in OTROK PREKLETSTVA : J.K. Rowling

dramsko delo

Ocena: 4
Kategorija: mladinsko leposlovje

Opis: Danes, 19 let kasneje, je Harry Potter zaposlen na Ministrstvu za čaranje, poročen z Ginny in oče treh šoloobveznih otrok. Glavnina dogajanja v knjigi pa se tokrat ne odvija okoli njega, temveč okoli njegovega najmlajšega sina Albusa, ki se mora spopasti s težo družinske, predvsem očetove, zapuščine. Lahko stopi v njegove čevlje in – še pomembneje – si to sploh želi? Besedilo temelji na novi izvirni zgodbi J. K. Rowling, Johna Tiffanyja in Jacka Thorna. Harry Potter in otrok prekletstva je gledališka predstava Jacka Thorna. Je osma knjiga v seriji Harryja Potterja in prva zgodba, ki je zaživela na gledaliških odrih. Posebna izdaja delovne verzije scenarija, takoj po svetovni premieri igre na West Endu julija 2016 vsem bralcem prinaša nadaljevanje zgodbe o Harry Potterju, njegovih prijateljih in družini.

Mnenje: Zelo zanimivo je bilo brat dramsko delo, na začetku mi je povzročalo malo težav, potem sem se kar hitro navadila in tako sem tudi knjigo zelo hitro prebrala. Vsebinsko se mi knjiga ne zdi kakšen poseben presežek, mislim, da so bile prejšnje bolj zanimive in napete. Seveda pa, če bi želeli polno dogajanja vpeljat v dramsko delo, bi bila knjiga lahko kar precej debela. 
Albus je sin Harrya, skupaj predstavljata problem med očetom in sinom, oče želi, da je sin popoln, ker pa ni sprejet na isto šolo kot on, se malo zaplete njun odnos. Potem se vmeša neko dekle, ki je zlobno in začne se malo zapletati. Albus se druži s sinom Draca Malfoya, postaneta prijatelja in skupaj potujeta v preteklost, ker želita rešiti nekaj stvari, vendar jima ne uspe najbolje, saj spremenita zgodovino in tako tudi sedanjost. Vendar je na koncu vse v najlepšem redu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar